VDL Weweler met MAD in veringoptimalisatie

Het komt regelmatig voor dat trucks en lichte bedrijfswagens zeer zwaar worden belast. Het gevolg is dat in veel gevallen de originele vering dan niet meer optimaal presteert. Dit heeft tot gevolg dat de koersstabiliteit van het voertuig afneemt en dat er verhoogde slijtage van banden, schokdempers, veren en stuurinrichting plaatsvindt.

Het optimaliseren van de vering wordt een steeds belangrijker aspect in zowel de lichte als de zware bedrijfswagenbranche. Men stelt steeds concretere eisen aan voertuigen als het aankomt op de gebruikskosten, veiligheid en comfort.

Versterkingskits

Een versterkingskit kan worden gemonteerd bij de bestaande blad- of paraboolveer. Dit zijn complete sets met extra veerbladen, veerstroppen, torenbouten, glijdoppen en bevestigingsmateriaal. Deze versterkingskits zijn leverbaar voor nagenoeg elk merk bedrijfswagen of truck.

Zo zijn er onder andere versterkingskits leverbaar voor DAF, Mercedes, Volvo en Renault trucks, maar bijvoorbeeld ook voor de lichte bedrijfswagens van Fiat, Ford, Iveco, Mercedes, Peugeot, Citroën, Nissan, Renault, Opel en Volkswagen. De nauwe samenwerking met MAD resulteert daarnaast in een zeer breed assortiment hulp(lucht)veren, vervangende spiraalveren en zelfs enkele sets voor volledige luchtvering.

Eigen productie

In het moderne productieproces van de VDL Weweler versterkingskits dat in de eigen productiefaciliteit in Poperinge (België) plaatsvindt, spelen simulaties, vermoeidheidsanalyses en berekeningen op levensduur een belangrijke rol. Dit heeft geresulteerd in parabolische versterkingskits die tot wel vier keer langer mee gaan dan de niet-parabolische versterkingskits van de concurrentie.

De technische verkooppunten van VDL Weweler Parts bevinden zich in Apeldoorn, Best, Hoogezand, Kapelle en Moordrecht. Een brede voorraad van ongeveer 3.000 ton maakt het mogelijk om nagenoeg binnen 24 uur te leveren.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 351 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *