VDL presenteert Tow-Go afsleepoplossing

De oplossing heet Tow-Go en is een uitvinding van transportondernemer Joop Goud. VDL heeft internationaal de exclusieve rechten voor Tow-Go en is druk doende geweest om het productierijp te maken. VDL toont Tow-Go tijdens Transport Compleet in Gorinchem als noviteit om de interesse ervoor te kunnen peilen.

De kracht van het concept zit hem in het beperken van de kosten die met een stranding gepaard gaan. Zo kan een truckwerkplaats of transporteur een vervangende trekker slepen naar de strandlocatie en deze daar loskoppelen. De trailer kan op dat moment met de vervangende trekker weer door, wat de strandingsduur bekort. De gestrande truck wordt vervolgens weer terug naar de werkplaats gesleept. Dat hele sleepproces kan door één persoon worden afgehandeld: de chauffeur van de truck die naar de strandingsplaats afreist.

Uiteraard is dit slechts een van de denkbare scenario’s, want ook in de verhuursector en de occasionwereld zijn de toepassingen legio.

VDL Tow-Go demonstratie

[responsive-video identifier=”DWA4Vv2YH4M”]

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 367 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *