Van Eck levert 20 luchtvrachttrailers aan Arthur Welter

Met de 10 luchtvrachtkoeltrailers kan Welter vier maindeckpallets per combinatie vervoeren: twee stuks met een afmeting van 3 meter hoog en twee stuks met een afmeting van 2.90 meter hoog. De mega schuifzeilopleggers bieden ruimte voor 4 maindeckpallets van 3 meter hoog. In plaats van 4 maindeckpallets bieden beide typen trailers ook plaats voor 34 Europallets.

In het logistieke proces is de voedselveiligheid een belangrijk onderwerp. Niet alleen voor producenten van voedingsmiddelen is HACCP een wettelijke verplichting, dit geldt  ook voor bedrijven die actief zijn in transport, opslag en/of distributie van levensmiddelen. De geïsoleerde carrosserie van de luchtvrachtkoeltrailers is opgebouwd uit panelen gemaakt van polyurethaan en zuivere polyesterhars, die via glasvezel en roving met elkaar zijn verbonden (het zgn. nat-in-nat-procedé). Door deze constructie voldoet de carrosserie  aan de ATP richtlijnen klasse FNA. Door het nat-in-nat procedé kan volgens Van Eck een zeer hoge isolatiewaarde worden gegarandeerd met als gevolg dat de temperatuur in de trailer constant blijft. Een constante temperatuur garandeert waarborging van de voedselveiligheid.

In de tien luchtvrachtkoeltrailers en in de tien mega schuifzeiltrailers zit in de vloer een geïntegreerd rollenbaansysteem dat voldoet aan de IATA norm

Ondanks de grote inwendige hoogte van 3.055 mm is Van Eck erin geslaagd de mega koelcarrosserie en schuifzeilopbouw, in samenwerking met TÜV Nord, met goed gevolg te testen en te voorzien van een certificaat volgens de norm DIN EN 12642 Code XL. Deze certificering stelt Arthur Welter in staat om de lading te transporteren zonder deze extra vast te zetten met spanbanden en ladingbalken. Dit levert een tijdwinst op bij het laden en lossen en resulteert hiermee in een efficiëntere dienstverlening. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3495 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *