Van den Bosch breidt uit in Afrika en Midden-Oosten

Met ingang van september opent de logistiek dienstverlener een nieuwe vestiging in Dubai en begin volgend jaar start Van den Bosch een tankcleaning in Ghana, Afrika. Ook wordt de vloot opnieuw uitgebreid met vijfhonderd 20FT ISO-tankcontainers.

“De uitbreidingen zijn een gevolg van de groeiende vraag naar deep sea-transportactiviteiten”, verklaart directeur Peter van den Bosch. “We merken dat steeds meer Europese bedrijven hun vizier richten op groeimarkten als Afrika en het Midden-Oosten. Daardoor is de vraag naar deep sea-bulktransport in een stroomversnelling geraakt.”

Tankcontainers

Van den Bosch Transporten speelde in op de globalisering en wist een forse groei door te maken. “Onze hele onderneming is veranderd”, benadrukt Van den Bosch. “Het aantal containers is de afgelopen jaren gegroeid van enkele honderden naar ruim vierduizend. Zo’n negentig procent van onze activiteiten is internationaal transport en we maken gebruik van terminals over de hele wereld.”

Begin 2016 worden de Afrikaanse activiteiten verder uitgebreid met een tankcleaning in Tema, Ghana. “Volumes tussen Europa en Afrika zijn groeiende doordat we verladers weten te overtuigen vloeistoffen niet in kleinverpakking maar in ISO-tanks te verschepen”, legt Van den Bosch uit. “Dat biedt vele voordelen op het gebied van onder meer handling, heating en een besparing op de verpakkingskosten. Met een eigen tankcleaning kunnen we bestaande transportstromen makkelijker aan elkaar koppelen en zo helpen we lokale bedrijven de overstap te maken naar bulktransport.”

Dubai

Van den Bosch gaat nog een stap verder. Met ingang van september 2015 opent de onderneming een nieuwe vestiging in Dubai. “Net als in Afrika zien we groeiende mogelijkheden in het Midden-Oosten”, besluit Van den Bosch. “Vanuit deze nieuwe vestiging willen we beide markten verder tot ontwikkeling brengen. Dubai ligt op het kruispunt van drie continenten en is voor ons de ideale locatie om onze mondiale transportactiviteiten verder uit te bouwen met een focus op Europa, het Midden-Oosten en Afrika.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3524 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *