‘Van-certificaat’ Mercedes-dealers

Het gecertificeerde Van Procenter voldoet aan een pakket eisen op het gebied van customer excellence waarmee ondernemers met één of meerdere bestelwagens nog beter worden bediend. Het Van Procenter is ontwikkeld om bovenop de servicegerichte dienstverlening van de merkdealer, extra voordelen te bieden aan ondernemers met een Mercedes-Benz.

Het Van Procenter voorziet in een volledige bedrijfsmatige mobiliteit, ruime openingstijden, doelmatig vervangend vervoer en indien gewenst haal- en brengservice, zegt importeur Mercedes-Benz Nederland. Hierbij is het niet zo dat de slager zijn eigen vlees keurt, maar dat de importeur de Duitse organisatie Dekra heeft aangesteld als instantie die daadwerkelijke certificering uitvoert.

Negentien vestigingen

In Nederland gaan alle Mercedes-Benz bestelwagendealers over naar het Van Procenter-concept, waarmee ons land het enige land is in Europa dat deze opzet volledig implementeert, aldus de importeur. Momenteel zijn er zeventig service-vestigingen, waarvan 55 ook de verkoop van Mercedes-Benz bestelwagens doen. “Negentien vestigingen richten zich zelfs puur en alleen op verkoop en onderhoud van onze bestelwagens en dat is uniek, ook in Europa,” zegt Jorus Vos, directeur Mercedes-Benz Bestelwagens in Nederland.

Mercedes-Benz Nederland verwacht het gehele proces eind dit jaar afgerond te hebben.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 338 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *