Vakbond in actie bij transportbedrijven

Verder wil de bond chauffeurs uit Midden- en Oost-Europa die rijden voor Nederlandse bedrijven, wijzen op het bestaan van cao-loon, iets wat volgens de bond de meeste chauffeurs niet weten. Volgens FNV worden in sommige gevallen Nederlandse chauffeurs zonder opgaaf van reden zomaar ontslagen. De actie van maandagochtend is hier volgens het FNV een reactie op.

Cabotageregels

Gisteren werd bij Farm Trans, een bedrijf dat onder meer friet vervoert voor Farm Frites, het pand met patat, mayonaise en satésaus ingesmeerd. Op die manier wilde FNV het bedrijf laten weten dat het is gedagvaard voor de rechter. De bond zegt dat het bedrijf de cao ontduikt door Poolse chauffeurs in te huren voor een kwart van het loon dat een Nederlandse chauffeur volgens de cao betaald zou moeten krijgen.

De bond tipte de Inspectie voor Leefomgeving en Transport, omdat het bewijs zou hebben dat genoemde bedrijven de cabotageregels zouden overtreden.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3493 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *