Universeel detectiesysteem trailers en trucks

Het BDS-2-systeem (back-up detection system) is ontwikkeld door Marcel Bieman, die eerder al tekende voor de dodehoekspiegel. Zijn nieuwe, gepatenteerde product bevat een sensor die steeds frequenter in de richting van de bestuurders flitst naarmate het voertuig achterwaarts een persoon of object nadert.

De activering begint vanaf 4.50 meter en op veertig centimeter afstand brandt het led-licht continu. Een monitor in het dashboard is niet nodig; de bestuurder kan via de buitenspiegel zijn positie bepalen. Toepassing is ook mogelijk op caravans en landbouwvoertuigen. Bestaande markeringsverlichting op de trailer zou binnen een half uur zijn te vervangen.

Aanrijdingschade aan docks bij distributiecentra kan al snel in de duizenden euro’s belopen, een veelvoud van de investering in een BDS-set (195 euro, inclusief bekabeling). Het gepatenteerde product wordt geproduceerd door een OE-verlichtingsleverancier van Nissan en Toyota. TPE in het Belgische Lommel is distributeur voor de Benelux en Frankrijk. Het bedrijf is aangesteld door het Nederlandse agentschap In Out Parts  BV (Tom Weijerman en Paul Sanders), dat binnen Europa de distributie aanstuurt.

 

 

 

 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Maarten Molenaar † has 365 posts and counting. See all posts by Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *