Uitzender Logistics Force neemt branchegenoot Worktrans over

Logistic Force heeft de activiteiten van Worktrans Uitzendgroep (“Worktrans”) overgenomen. Middels de overname van Worktrans, een uitzendonderneming met een focus op het opleiden en uitzenden van chauffeurs, versterkt Logistic Force haar commerciële dekking binnen met name het noorden van Nederland. Gezamenlijk verwachten beide ondernemingen dit jaar op een omzet boven de € 100 miljoen uit te komen. Bij de overname werd Logistic Force ondersteund door investeerder Fields Group, een partner die in december 2021 aan boord kwam om de onderneming actief te ondersteunen bij de uitvoering van haar groeistrategie.

Krachten bundelen

“De overname van Worktrans past volledig bij onze groeiambities in Nederland. Door het bundelen van onze krachten kunnen wij onze klanten nog beter bedienen en ons marktaandeel in de markt voor HR-dienstverlening in de transport & logistiek verder uitbreiden”, aldus Martin van Dijk, CEO Logistic Force. Philip Jonk, voormalig directeur-grootaandeelhouder van Worktrans, is ook verheugd met de transactie: “Beide ondernemingen hebben een vergelijkbaar DNA en delen de visie op het belang van het opleiden, enthousiasmeren en duurzaam inzetbaar houden van de Nederlandse chauffeurspopulatie”. De overname van Worktrans, jarenlang een concurrent van Logistic Force, smaakt naar meer volgens Martin van Dijk: “Dit is een eerste stap in onze groeistrategie. Deze overname motiveert ons in de verdere zoektocht naar andere ondernemingen die in de toekomst onze uitzendgroep kunnen komen versterken.”

Logistic Force is een landelijke speler en is met 20 vestigingen verankerd in de regio. Het bedrijf heeft een jaaromzet van circa € 85 miljoen euro en heeft dagelijks zo’n 2000 uitzendkrachten aan het werk bij bedrijven in heel Nederland. .

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.