Twintig MAN TGM bakwagens voor Nabuurs

Logistiek dienstverlener Nabuurs zet voor het werk voor Sligro dagelijks zo’n 80 bakwagens van MAN in. Voor deze specifieke inzet werden onlangs tien nieuwe TGM bakwagens met geïsoleerde opbouw en engineless koeling afgeleverd, terwijl een vervolgorder voor nog eens tien stuks is geplaatst bij Den Engelsen Bedrijfswagens.

“Het belangrijkste argument om voor MAN te kiezen is in de eerste plaats het aantrekkelijke kostenverhaal rond deze trucks”, zegt fleetmanager Dolf Hubertus, zonder ook maar een seconde na te hoeven denken. “Kosten zijn belangrijk, maar ook milieuaspecten en chauffeurscomfort. En natuurlijk betrouwbaarheid, want in ons specifieke werk kun je geen ongeplande stilstand hebben. Daar wordt de planning niet blij van en de klant al helemaal niet. Die moet volledig op ons en dus op onze trucks kunnen vertrouwen.”

Elektrisch

De bakwagens in de horecadistributie rijden gemiddeld zo’n 45.000 km per jaar en worden in de moderne eigen werkplaats van Nabuurs onderhouden. De trucks die vandaag worden geleverd voldoen aan de strengste normen op gebied van uitlaatgasemissies en geluidsproductie voor de toekomst denkt Nabuurs zelfs aan volledig emissievrije binnenstedelijke distributie. Volledig elektrisch is voor ons werk met relatief korte afstanden per dag zeker een optie. De 1e elektrische vrachtwagen voor inzet in de horecadistributie verwachten we Q1 2022 operationeel te hebben.  Maar de laadcapaciteit, vooral als het gaat om meerdere elektrische vrachtwagens die allemaal tegelijkertijd moeten worden geladen, is beslist nog een uitdaging,” aldus Nabuurs’ fleetmanager, die een totale vloot beheert van 300 voertuigen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.