Tweede LZV in Vlaanderen

In eerste instantie leek het erop, dat Vlaanderen en België het Nederlandse pakketje aan regels zou overnemen. Maar de zuiderburen wisten tal van mitsen en maren te formuleren, met als gevolg dat transportbedrijven hun vingers niet aan de pref durven branden. Nu pas volgt een tweede LZV, een combinatie van Gilbert de Clercq. Het bedrijf zal de combinatie inzetten in het Antwerpse havengebied. Welk traject precies en voor welke opdrachtgever, wil men bij het De Clercq niet zeggen. Het is wel de bedoeling dat de truck een ‘shuttle-traject’ continu aflegt, geladen met palletgoed, zegt De Clercq. Momenteel mag één chauffeur met de LZV rijden, een tweede is in opleiding.

In het komende magazine van Aftersales Truck, legt een grote Belgische vervoerder uit dat hij niet met LZV aan de slag durft in eigen land. Daarvoor moet hij, om aan alle eisen te voldoen, zo ver afwijken van het beoogde traject, dat LZV rijden niet meer rendabel kan worden.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3492 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *