Twee nieuwe truckbanden van Apollo

Apollo Tyres breidt zijn assortiment EnduRace RD2 truck- en busbanden uit en voegt twee nieuwe maten, 315/70 en 295/80, toe aan het productaanbod.

De Apollo ‘Regional Drive’-band is beschikbaar voor 22,5 inch velgen, en biedt volgens de fabrikant betere tractie en dito prestaties in alle weersomstandigheden, verminderde rolweerstand en meer kilometers en duurzaamheid.

De EnduRace RD2, geproduceerd in Europa, is volgens Apollo een betaalbare oplossing voor fleetowners en eigen rijders en is geschikt voor middellange- en langeafstandstransport. De band is gecertificeerd voor grip op sneeuw met de 3PMSF-markering (Three Peak Mountain Snowflake – sneeuwvloksymbool met drie bergtoppen).

De band is volgens Apollo voorzien van een uniek profiel met groeven en Multi-Edge-schouderblokken, voor optimale prestaties op gladde oppervlakken. Gelijkmatige slijtage over het profiel wordt bereikt dankzij een breder contactoppervlak, waardoor een uniforme drukverdeling mogelijk is. Dit zorgt volgens Apollo voor een betere duurzaamheid en rolweerstand. Het versterkte karkas draagt bij aan de verbeterde duurzaamheid – 1,7 maal duurzamer dan de vereisten in de Europese voorschriften – en een betere bestendigheid tegen scheuren. De variant 315/70 R22.5 wordt in juli geïntroduceerd, de maat 295/80 R22.5 in maart 2023. Apollo Tyres zal in 2024 ook de tweede generatie 17,5-inch banden introduceren, die momenteel door ongeveer 15% van de Europese truck- en bussector wordt gebruikt.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3347 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.