Truckdealer Ruttchen naar Louwman

Met Rüttchen krijgt Louwman de truckmerken Mercedes en Fuso, maar wordt het ook onderdeel van het samenwerkingsverband Truck en Trailer Groep Nederland. Hierin zitten een viertal Mercedes truckdealers, de zich allerminst als Mercedes positioneren, maar meer als trailerleverancier. Naast Kögel voert het viertal verenigd in TTGN, ook enkele andere trailergerelateerde merken, zoals Védécar.

Bas Rüttchen: “Onze familie heeft altijd een groot belang gehecht aan de continuïteit van onze onderneming. Gelet op de marktontwikkelingen bleek ons het afgelopen jaar dat, om deze ook voor de langere termijn te kunnen waarborgen, aansluiting bij een financieel sterke partij gewenst was. Wij zijn blij en trots dat we in de Louwman Dealer Group niet alleen een financieel sterke partij hebben gevonden, maar ook een onderneming die als familiebedrijf heeft bewezen de normen en waarden die wij belangrijk vinden, te kunnen bewaren.”

Louwman Dealerbedrijven is bekend van de activiteiten in de personenwagensector. Behalve de bekende Louman-merken Toyota, Lexus en Suzuki, heeft de groep ook dealerschappen van de merken uit de stal van Fiat Chrysler Automobiles. Rüttchen verkocht in de periode 2012-2014 jaarlijks zo’n zestienhonderd nieuwe auto’s. Zowel in 2009 als in 2012 voerde Rüttchen reorganisaties door waarbij vestigingen gesloten werden.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 351 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *