Truckcenter Veendam levert eerste Seka tankopleggers

Met name het lage eigen gewicht van de Seka tankopleggers gaf de doorslag voor de aanschaf. “Een hoog nuttig laadvermogen, daar staat dit merk wel om bekend”, aldus eigenaar Arjen Hooijer. “De maximale toegestane massa in het buitenland is 40 ton. Met deze tankopleggers kunnen we respectievelijk 31.000 en 33.000 liter wei vervoeren. Ook de asconfiguratie is uitgezocht op buitenlands vervoer: drie vaste assen met een midliftas. In vergelijking met stuurbare assen scheelt dat ook in onderhoud.”

Het wagenpark bestaat in totaal uit acht trucks met verschillende soorten tankopleggers, alle bestemd voor transport van foodproducten, zoals melk, en feed: wei, vloeibare vetstoffen, brok en poedermengsels. De eigen kalverhouderij is gesitueerd op vijf locaties. Daarnaast huurt het bedrijf ruimte in bij negentien andere stallen en is er een productielocatie voor de voederproducten, waar grondstoffen gemengd en opgeslagen worden. “Van de zestig vrachten wei die wij wekelijks rijden, wordt tweederde doorverkocht. Uniek is daarbij dat we kalvershouderijen ook beleveren met kleine volumes, vanaf 5 ton.”

Sinds augustus importeur

Truckcenter Veendam verwierf in augustus 2015 het importeurschap van Seka tankopleggers, die worden geproduceerd in Leverkusen, Duitsland. Door deze stap kan het truckcentrum maatwerk leveren en service waarborgen. Vanuit de eerste verkoop- en servicelocatie in Veendam zal in de loop van 2016 een netwerk worden uitgerold richting de regio’s Rotterdam, Amsterdam en Noord-Brabant.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 367 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *