Truck Academy start eind augustus

De verenigde truckdealers uit Noord-Holland brengen hun leerlingen samen op de opleidingslocatie van het Coöperatief zodat er door MBO College Westpoort een speciaal maatwerkprogramma kan worden aangeboden, maximaal toegespitst op de nieuwste technieken van de bedrijfswagenbranche. Daarbij kan men denken aan Euro VI-motoren en de elektrische aandrijving van bijvoorbeeld stadsbussen.

Het betreft hier een samenwerking tussen Stichting ROC van Amsterdam – MBO College Westpoort, Vereniging Nextechnician, gemeente Amsterdam, de landelijke branche- en kennisorganisaties en de mobiliteitsbedrijven in de Metropool regio Amsterdam. Het bedrijfsleven heeft een grote behoefte aan goed opgeleide technische nieuwkomers. Het samenwerkingsverband heeft daarin een heel concreet gezamenlijk doel: samen hoogwaardige kwaliteit in mobiliteitsopleidingen bieden voor de bedrijven in de Metropool regio Amsterdam.

De samenwerking biedt mogelijkheden die de partijen individueel niet kunnen realiseren. Zo worden er onderwijsprojecten georganiseerd waarin Amsterdamse vmbo-leerlingen een gastles krijgen van een leermeester of een garage-werkplaatsbezoek en zo meer te weten komen over het echte werk in de Mobiliteitstechniek. Ook voor Havo-scholen worden al dergelijke projecten ontwikkeld. Hierdoor kunnen leerlingen een betere keuze maken en is het risico op vroegtijdig schooluitval een stuk minder. Dat is goed voor de leerling die soepel zijn opleiding doorloopt en werk vindt. Maar ook voor het bedrijfsleven dat daardoor te maken krijgt met capabele en beter gemotiveerde leerlingen die goed aansluiten bij de behoefte in de branche.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 338 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *