Trost verkocht aan Wessels-Müller

Opvallend is dat beide bedrijven aandeelhouder zijn in concurrerende inkoopcombinaties: WM is deelnemer in ATR (onder meer LKQ maar ook Remco Truck- en Trailerparts), Trost in Temot (met namen zoals Bulthuis).

Trost Auto Service Technik heeft het hoofdkantoor in Stuttgart en goed voor een omzet van 825 miljoen euro. Er werken vierduizend mensen. De circa honderdvijftig filialen zijn voor een belangrijk deel in Duitsland en Oostenrijk gevestigd, maar ook Roemenië, Slowakije en Tsjechië behoren tot het netwerk. Trost bestaat in de huidige vorm sinds april 2009, toen de bedrijven Trost en KSM fuseerden. De familie Trost bezit sindsdien zestig procent van de aandelen, de rest zit bij de Joachim Herz Stichting.

Wessels Müller AG, dat gezeteld is in Osnabrück, heeft zo’n honderd vestigingen in Europa. Daarvan liggen er vier in ons land. WM kent een omzet van zo’n 840 miljoen euro, vergelijkbaar met Trost.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 338 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *