‘Trailermarkt gezond tot 2018’

Dat zegt het Britse onderzoeksbureau Clear. Of ze gelijk krijgen is niet zeker: Clear voorspelde in 2014 nog dat Nederland pas in 2017 met een aantrekkende trailermarkt te maken zou krijgen. Dat is dus wel even anders gelopen: Clear  zegt zonder het boetekleed aan te trekken dat de markt voor trailers in Nederland met 22 procent groeide in 2015.

Tal van landen om ons heen presteerden ook bovengemiddeld. Zo werd in Groot-Brittannië een kwart meer trailers verkocht. Ook in Duitsland, Denemarken en Frankrijk ging het goed. 

Twee miljoen

Volgens Clear telt het Europese trailerpark voor het eerst weer meer dan twee miljoen eenheden. Sinds de crisis die eind 2008 begon, is het Europese trailerpark altijd kleiner geweest. De verwachting is dat de omvang van het trailerpark ‘in de buurt van die 2 miljoen blijft’ tot het einde van dit decennium, veracht Clear.  Voor 2016 wordt wederom een probleemloos jaar verwacht, mits de situatie in China en op de financiële markten stabiliseert. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3481 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *