TotalEnergies en Air Liquide samen in waterstofstations

TotalEnergies en Air Liquide kondigen de oprichting aan van een 50/50 joint venture voor de ontwikkeling van een netwerk van waterstofstations voor vrachtwagens op belangrijke Europese verkeersaders.

In totaal willen de partners meer dan honderd waterstofstations installeren op de grote Europese verkeersaders in Frankrijk, de Benelux en Duitsland. Deze stations, onder de merknaam TotalEnergies, bevinden zich op belangrijke strategische routes. TotalEnergies levert de expertise in de exploitatie en het beheer van tankstations en de distributie van energie aan BtoB-klanten; Air Liquide draagt bij met haar technologische expertise en beheersing van de volledige waterstofketen.

Netwerk

“Als pioniers in waterstofmobiliteit zijn we overtuigd van de noodzaak om nu een heavy-duty-netwerk uit te bouwen waarvan onze klanten zullen profiteren”, zegt Thierry Pflimlin namens TotalEnergies. “Dit nieuwe partnerschap met Air Liquide stelt ons in staat om onze ontwikkeling in de hele waterstofketen voort te zetten.”

Infrastructuur

Matthieu Giard, bij de Air Liquide Groep verantwoordelijk voor de waterstofactiviteiten, benadrukt: “Waterstof biedt duidelijke voordelen voor zware mobiliteit. Om het grootschalig gebruik ervan te bevorderen, is het absoluut noodzakelijk de ontwikkeling van tankinfrastructuur te versnellen en voertuigfabrikanten en transportfirma’s een voldoende dicht netwerk van stations aan te bieden. Dat is precies de ambitie van deze joint venture.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 665 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *