TLN wil behoud voorlopig kentekenbewijs

TLN bestrijdt dit echter, omdat met een voorlopig kentekenbewijs direct kentekenplaten besteld en gemonteerd kunnen worden. Het document is rechtsgeldig en speelt een belangrijke rol bij de individuele toelatingskeuring bij RDW-keuringsstation. Veel nieuwe vrachtauto’s en aanhangwagens worden langs deze weg gekeurd en toegelaten. Bij motorwagens kan ook gelijk de tacho geijkt worden. De eigenaar hoeft niet te wachten op de kentekencard en kan in principe dezelfde dag nog met zijn nieuwe voertuig de weg op.

Zonder zo’n voorlopig kentekenbewijs moet de voertuigeigenaar eerst wachten tot de kentekencard er is. Na een individuele keuring kan dat soms wel enkele dagen duren. Daarna kunnen pas de kentekenplaten en andere zaken geregeld worden. Het zou betekenen dat veel nieuwe bedrijfsvoertuigen pas dagen na de keuring in gebruik kunnen worden genomen. Onwenselijk, aldus TLN dat pleit voor behoud van de huidige situatie.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 351 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *