TLN tevreden over coulance Belgische handhaving kilometerheffing

TLN heeft hier de afgelopen maanden voortdurend voor gepleit. Het besluit doet recht aan de inspanningen van bedrijven om op tijd klaar te zijn voor de invoering van de Belgische tolheffing. Door een overvloed aan problemen was het voor veel bedrijven niet mogelijk om op tijd een werkend tolkastje in de auto te hebben.

TLN heeft dit weekeinde minister Schultz van Haegen gevraagd de problemen rond de invoering van de kilometerheffing met haar Belgische collega te bespreken. Mede door de bemiddeling van de minister is het Belgische besluit genomen. TLN zegt blij te zijn met de inzet van de minister.

Gezien de problemen tijdens het voortraject voorzag TLN dat de uitvoeringsinstanties niet tijdig klaar zouden zijn voor een succesvolle invoering. Herhaalde oproepen tot uitstel van invoering of handhaving leidden helaas niet tot de gewenste actie van de Belgische overheid. TLN betreurt het dat de gevreesde chaos werkelijkheid moest worden, voordat België wilde erkennen dat er daadwerkelijk ingegrepen moest worden.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3495 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *