TIP, DLG en Unilever vriezen ijsjes elektrisch in

Trailerservicesbedrijf TIP, logistiek dienstverlener DLG en Unilever startten vorig jaar een praktijktest met vier koeltrailers uitgerust met een elektrisch aangedreven koelmachine. Het doel was om te zien of zulke machines ook lading op min 25 graden kunnen houden. Vooralsnog gaat dat goed, zegt TIP.

In theorie kan hiermee 20 tot 25 ton CO2-uitstoot per trailer op jaarbasis vermeden worden. De brandstofbesparing is vrijwel geheel gelijk aan de uitstootvermijding. Toch bleek het verstandig om twee machines verder te verbeteren, nu we in het warme seizoen zijn aanbeland. Ook de andere twee worden verbeterd. Deze en komende maanden dus bij zomerse temperaturen de lading op min 25 houden met puur groene energie. De bedoeling is om met eindklant Unilever, waar TIP-klant DLG voor rijdt, te bekijken of en in hoeverre dit type trailerkoeling dan de standaard gaat worden voor Unilever, en mogelijk diens concullega’s.  

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3347 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.