Tien Renaults voor Alblas ‘s-Gravendeel

Alblas is gespecialiseerd in het vervoeren van temperatuur gecontroleerde goederen, gevaarlijke stoffen en tijd kritische lijndiensten. Dit doen ze vanuit de hoofdvestiging in ’s-Gravendeel, maar ook vanuit vestigingen in Duitsland, Polen en Roemenië. Met deze vestigingen wordt het transport gepland over de hoofdassen tussen West- en Oost Europa.

Er is voor dit werk gekozen voor een T430 met lage schotelhoogte en rondom luchtvering. Dit om aan te sluiten bij de nieuwe mega-opleggers van Alblas. Een aanzienlijk deel van de te transporteren goederen zijn gevaarlijke stoffen. Daarom zijn de trucks uitgerust met ‘Lane Departure Warning’ en het ‘Advanced Emergency Breaking System’. Ook heeft de boordcomputer een ‘Emergency Button’ indien de chauffeur in nood verkeert.

De trucks zijn verder voorzien van Optidriver geautomatiseerde versnellingsbakken, die zorgen voor ultiem comfort voor de chauffeur. In combinatie met het Fuel Eco-pakket optimaliseert het daarnaast het brandstofverbruik en vermindert het de uitstoot. Het lage brandstofverbruik van de T430’s is bij Alblas zeer belangrijk, waarvoor de chauffeurs ook speciaal getraind worden. Omdat de trucks vaste trajecten rijden, zijn de verbruikscijfers goed te vergelijken en te beoordelen.

Alblas bestaat al sinds 1896 en is een echt familiebedrijf, waar generaties aan kennis en ervaring in zit. Waar in het begin het transport nog per roeibootjes ging, is het transport later overgegaan op vervoer per vrachtwagen.

Renault-dealer Doolaard, de enige Renault-dealer die geen Volvo verkoopt, tekende voor de aflevering.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3495 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *