Tien dealers sluiten aan bij Truck Academy

De deelnemende truck merkdealers zijn Allers, BAS Groep, De Burgh, Loven, MAN dealer, Nebim, Rüttchen, Smeets Autogroep, TTA Truckland en VDL Busland. Zij vertegenwoordigen de merken DAF, MAN, Mercedes, VDL Busland en Volvo/Renault. “We zijn als stuurgroep, vanuit de deelnemende truck merkdealers, erg blij met het groot aantal partijen dat zich vanuit dealerland bij dit nieuwe convenant heeft aangesloten. Voldoende draagkracht zorgt voor voldoende aanwas van studenten waardoor de continuïteit, en daarmee ook de kwaliteit, van deze Truck Academy gewaarborgd wordt. Op deze manier kunnen we een exclusieve klas met studenten voor de langere termijn garanderen”, zegt Riné Merks, vestigingsmanager van BAS Groep.

De deelnemende partijen streven onder andere naar top onderwijs en verbetering in samenwerking. Zo krijgen studenten een opleiding met extra praktijk, begeleiding, certificaten en excursies. Leermeesters van de deelnemende bedrijven geven gastlessen en docenten worden door de truck merkdealers en importeurs geschoold.

Uitstraling

Rick van der Velden, teamleider Summa Automotive: “Het MAC en Summa Automotive hebben op de Automotive Campus in Helmond een bedrijfswagenopleidingscentrum opgezet met de uitstraling en high tech omgeving die het verdient. Met deze hoeveelheid bedrijven en studenten is voldoende en kwalitatief goed geschoold personeel voor de Brainportregio Eindhoven gewaarborgd.”

De infrastructuur voor het beroepsonderwijs is in de truckbranche niet zo uitgebreid als voor de personenwagenbranche. Daarnaast is de beroepsopleiding minder bekend bij vmbo-leerlingen. Dat maakt werving lastiger. Tegelijkertijd is de truckbranche conjunctuurgevoeliger, waardoor er in hoogtijdagen een relatief grotere behoefte aan personeel is dan in de personenwagenbranche.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *