Tielbeke neemt LNG-Scania’s in gebruik

De Scania’s voldoen aan het Euro 6 protocol en ze hebben een PIEK certificaat. Daardoor mogen ze ook vroeg in de ochtend en laat in de avond winkels bevoorraden.

Scania is in de LNG-markt nog een betrekkelijke nieuwkomer, Iveco domineert. De nieuwe Scania op gas is gebaseerd op de vijfcilinder negen liter motor. Een belangrijk verschil met de Iveco is dat de Scania zowel op CNG (samengeperst aardgas) als op LNG (tot vloeibare toestand afgekoeld aardgas) kan rijden.

Kruidvat

Tielbeke zet de trucks in voor het beleveren van winkels van Kruidvat en Albert Heijn. De voertuigen zijn compleet in de Tielbeke bedrijfskleuren af-fabriek gekomen. Dit heeft de doorlooptijd aanzienlijk verkort. Alle voertuigen zijn bij Scania in een Reparatie- en Onderhoudscontract ondergebracht. Tevens maakt Tielbeke gebruik van Scania Fleet Management om de chauffeurs optimaal te kunnen coachen.

Tielbeke Transport is een middelgrote logistieke dienstverlener met vestigingen in Zwolle en Lemelerveld. Het bedrijf is gespecialiseerd in (dedicated) transport, Benelux distributie en warehousing. De ruim 330 medewerkers van het bedrijf beschikken over een vloot van 150 trekkers en 25 bakwagens alsmede over 250 stuks getrokken materieel.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3524 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *