Thermo King voorop in Pharma-certificering

De trailer en de nieuwe machine met Airshute zijn uitvoerig getest in het speciaal voor dit doel ingerichte testlaboratorium van Thermo King in Tsjechië. Daar werden 26 sensoren in de laadruimte aangebracht en werden er gedurende een hele week metingen verricht.

Op alle mogelijke temperatuurinstellingen werd gekeken hoe trailer en koelmachine zich houden om er zeker van te zijn dat kwetsbare lading – zoals medicijnen – in topconditie bij de eindgebruiker arriveert. Het certificaat dat voor de trailer wordt afgegeven, is onafhankelijk van het trailermerk.

Het certificaat heeft voor Thermo King betrekking op de SLXe-300 en de SLXe-400, maar dan wel in combinatie met de Airshute. Naast de SLXe-300 is tijdens dit traject ook de multi-temp koelunit van Thermo King getest, te weten de SLXe-300 Spectrum. Dit betekent dat ook deze multi-temp koelmachine geschikt is voor vervoer van pharmaceutische producten.

Thermo King Airshute

GDP-richtlijn

De eerste trailers die volgens deze procedure zijn gekeurd en die in ons land de weg op komen, zijn aangeschaft door Heisterkamp, die ze in de verhuur heeft bij DB Schenker Logistics in Tilburg.

Als één van de koplopers in de logistieke dienstverlening kiest DB Schenker voor samenwerking met Heisterkamp en Thermo King om klantgericht en professioneel in te spelen op de toenemende vraag naar pharmalogistiek. Met deze gecertificeerde trailers voldoet de logistiek dienstverlener aan alle eisen zoals omschreven in de GDP-richtlijn.

Sinds 2013 is in Europa de nieuwe GDP-richtlijn van kracht. Die vraagt van distributeurs bij hantering en vervoer van geneesmiddelen gebruik te maken van speciaal ingerichte voertuigen, met name bij temperatuurgevoelige producten. Om aan te tonen dat de voertuigen geschikt zijn, wordt er vooraf een intensieve kwalificatiestudie uitgevoerd.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3485 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *