Thermo King-machines met R-452A koudemiddel

Het nieuwe middel doet volgens Thermo King niet onder voor de huidige en biedt hetzelfde koelvermogen, dezelfde verlaging van de temperatuur en hetzelfde brandstofverbruik. Ook voldoet het al aan de wetgeving inzake F-gassen, die in 2020 van kracht wordt. Dankzij de condensors met microkanalen kan bovendien worden volstaan met een kleinere koudemiddelvulling en is de kans op lekkage kleiner. Hierdoor hebben de koelunits voor opleggers van Thermo King nog minder impact op het milieu.

Voor klanten die met hun huidige units willen overstappen, bestaat de mogelijkheid om het Dupont Opteon XP44 (R-452A) koudemiddel van de volgende generatie te gebruiken. Thermo King helpt hen via het dealernetwerk.

Klimaat

In het kader van deze klimaatdoelen moet de uitstoot van broeikasgassen (BKG) als gevolg van bedrijfsactiviteiten in 2020 met 35 procent zijn teruggedrongen en moet de BKG-uitstoot als gevolg van producten in 2020 met 50 procent zijn verlaagd. Daarnaast wordt er in de komende vijf jaar 500 miljoen dollar geïnvesteerd in product gerelateerd onderzoek en ontwikkeling. Hiermee wordt de basis gelegd voor vermindering van BKG-uitstoot op de lange termijn.

Naar verwachting zal er in 2020 wereldwijd ongeveer 20.850.000 metrische ton CO2 equivalent minder worden uitgestoten. “Dit staat gelijk aan de energie die in één jaar tijd door bijna twee miljoen huishoudens wordt verbruikt”, zegt Thermo King.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3478 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *