Terberg Environmental fuseert met RosRoca

Terberg RosRoca Group Ltd. krijgt een Raad van Commissarissen die de aandeelhouders vertegenwoordigt en de Raad van bestuur, bestaande uit managementleden van beide bedrijven, zal worden geleid door Godfried Terberg als Chief Executive.

Terberg en RosRoca werken momenteel al intensief samen in een aantal bedrijfsactiviteiten, zoals: Terberg is distributeur van RosRoca in de Benelux en in Polen, terwijl in Duitsland, HS Fahrzeugbau, een dochteronderneming van RosRoca, distributeur is van de Terberg beladingen. Ros Roca SA is distributeur van Terberg in Spanje en Portugal. Veel buitenlandse distributeurs vertegenwoordigen al de producten van beide bedrijven. Een aanzienlijk deel van de RCV bodies, die geleverd zijn door de RosRoca bedrijven in Europa, zijn al voorzien van Terberg beladingen.

Deze fusie is van grote betekenis voor de Terberg Group, zegt het bedrijf in een persbericht. “Wij krijgen nu de beschikking over een compleet productengamma voor de afval- en recyclingmarkt waarbij we zowel het voertuigchassis van Dennis Eagle als de afvalopbouw met een zij- of achter- beladingssysteem in de markt kunnen aanbieden. Dit creëert veel mogelijkheden om deze business internationaal verder uit te bouwen.”

De omvang van de fusie betekent voor de Terberg Group een toename van de omzet met circa 70 procent en het aantal werknemers zal toenemen tot in totaal 2500.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3527 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *