Swijnenburgs alles in één truck

Om dit te kunnen realiseren, werd contact gezocht met DAF-dealer Van Tilburg-Bastianen, filiaal Gorinchem. Al snel bleek dat de afdeling Engineering van de DAF fabriek eraan te pas moest komen. Die gaf groen licht, waarna klant en dealer Carrosseriebedrijf Elcar uit Meerkerk vroegen de ombouw te realiseren.

De bestaande drie-assige bakwagen is omgebouwd zodat de wagen zowel als bakwagen-combinatie en als trekker met oplegger gebruikt kan worden. Daarnaast is de wagen voorzien van een 377 (37 ton meter) Hiab kraan, waardoor deze voor vele doeleinden ingezet kan worden. De wagen is in 15 minuten om te bouwen van trekker naar bakwagen of andersom.

De kisten onder het chassis, de laadbak (5 of 6.20 meter lengte) en het achterstuk kunnen ge(de)monteerd worden zodat de wagen op de juiste manier gebruikt kan worden voor het werk waarvoor hij ingezet dient te worden. Uiteraard werd er op het chassis, precies boven de tandem, ook een koppelschotel aangebracht om opleggers te kunnen koppelen. Om de ombouw te bespoedigen, maakt de DAF gebruik van de eigen kraan om onderdelen ‘van zich af te kunnen zetten’ of aan te kunnen brengen.

Ombouw door DAF, TB en Elcar

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3481 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *