Startpremie voor nieuwe chauffeurs bij Brinks Rijssen

Sollicitanten die bij Brinks uit Rijssen als chauffeur gaan werken, kunnen een startpremie tegemoet zien van 2500 euro. Collega’s die daar een nieuwe chauffeur aanbrengen, krijgen duizend euro. Zo wil het bedrijf het chauffeurstekort te lijf gaan.

Op deze manier wil het bedrijf een inloopdag voor nieuw personeel, die komende zaterdag begint, luister bij zetten. Tot nu toe kwamen zulke premies vooral in de VS voor.

Directeur Harmen Brinks zegt ervan overtuigd te zijn dat er no tal van mensen zijn die een carrièreswitch naar de transportsector overwegen. “Velen zetten de stap (nog) niet, omdat ze nog vragen hebben en sommige dingen misschien onbekend zijn. Daarom is deze ochtend bij uitstek geschikt om op een informele manier vrijblijvend kennis te maken. ”Het bedrijf beschikt ook over een eigen opleidingstraject en betaalt de kosten van het chauffeursdiploma. Ook wordt scholieren een passend BBL-leertraject aangeboden. 

Tot zover doet Brinks wat anderen ook doen, dus gaat het bedrijf verder. Tijdens de inloopdag kunnen chauffeurs die een baan bij Brinks overwegen horen wat de voorwaarden zijn om in aanmerking te komen voor 2500 euro tekengeld. Dus een premie die je krijgt voordat je ook maar een meter hebt gereden voor het bedrijf. Ongetwijfeld zul je dan een bepaalde periode bij het bedrijf werkzaam moeten blijven.

Brinks is een bedrijf met 260 man personeel. Het is een familiebedrijf dat inmiddels 160 jaar bestaat.  

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *