Souplesse bij rijtijdencheck Kanaaltunnel

Duitsland en Nederland hebben aangegeven op dezelfde manier te zullen handelen, en ook België sluit zich daarbij aan, “om te vermijden dat chauffeurs bij een latere controle slachtoffer van de situatie zouden worden”, zegt de Belgische Inspectie, FOD Mobiliteit. De inspectie doelt erop, dat chauffeurs tot 28 dagen lang beboet kunnen worden voor overtredingen van de rij- en rusttijdenwet. De tachograaf slaat de gegevens van 28 dagen op in het geheugen van het systeem.

Eerder riep de Nederlandse ondernemersorganisatie EVO de Franse regering in een brief op om ervoor te zorgen dat vrachtwagens die in Calais aankomen, blijven rijden en alleen stilstaan in daarvoor bedoelde veiligheidszones. Volgens EVO wordt het risico op verstekelingen kleiner als vrachtauto’s blijven rijden. “Ontstaan er voor deze zones toch files, dan moeten de Franse autoriteiten sneller extra politiebeveiliging inzetten”, stelt de verladersorganisatie.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3527 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *