Site voor onderhoud tanktrailers

Het laden en lossen vergt bij tanktrailers en -containers extra techniek en aandacht. Dit zal onder alle omstandigheden betrouwbaar en veilig moeten gebeuren met goedgekeurde en gecertificeerde middelen. Er zijn weinig bedrijven die tot specialistisch tankonderhoud in staat zijn.

A. van Tilburg kan in de vestigingen Moerdijk en Roosendaal het complete onderhoud en keuringen aan tanktrailers en -containers verzorgen. Hiermee bieden zij een uniek ‘Alles onder één dak concept’. Deze bedrijven zijn in het bezit van het SIR-certificaat voor hoge druk en druk/vacuüm, afkomstig van de Stichting Industriële Reiniging, waarvan de bedrijven ook lid zijn.

Het certificaat houdt in dat de vestigingen van A. van Tilburg jaarlijks een audit, oftewel een intensieve controle krijgen om te zien of de bedrijven nog voldoen aan de gestelde normen en eisen. Hier hoort ook bij dat het bedrijf beschikt over voldoende gecertificeerd personeel om aan deze transportmiddelen te mogen werken. Het personeel keurt ook volgens ADR en VLG. Dit heeft betrekking op het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Voor tanktrailers, maar ook voor tankcontainers, gelden strikte regels met betrekking tot keuring en onderhoud. Zo moeten tanktrailers om de drie jaar op luchtdruk en om de zes jaar op waterdruk gekeurd worden. Voor tankcontainers geldt een keuringsfrequentie van 2,5 jaar en vijf jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *