Silent DAF XF voor Van Velsen

In totaal beschikt Van Velsen over negen zogenaamde ‘Thermoplast sets.’ Dat zijn combinaties van bakwagens met aanhangwagens met daarin een complete werkset voor het aanbrengen van de belijning. De aanhangwagen herbergt de machine waarmee de belijning wordt aangebracht terwijl in de motorwagen het product wordt aangemaakt.

In de laadruimte staat een grote menginstallatie waarin het thermoplast materiaal wordt heet gestookt en gemengd. De grondstoffen worden op pallets meegenomen in de laadruimte. Door middel van een hydraulische lift worden de pallets op een ideale werkhoogte gebracht. Hierdoor kunnen de mengketels op arbo-vriendelijke wijze worden gevuld.

Directeur Verdel: “Dat was echter niet meer van deze tijd. We rijden nu met een fluisterstille en schone Euro VI-truck naar het werk. Dan wil je vervolgens natuurlijk niet een luidruchtige en vervuilende dieselmotor opstarten. Vandaar dat we samen met DAF dealer Sent Waninge en de leverancier van de installatie naar een alternatief gezocht hebben. De PACCAR MX-11 krachtbron drijft door middel van de PTO nu direct de hydropomp aan met een vermogen van 20 kW. Deze hydropomp drijft op zijn beurt de menginstallaties aan, de lift in de laadvloer en een generator voor 220 volt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.