Schultz zet vaart achter autonoom rijden

RAI Vereniging zegt te hebben gearrangeerd dat minister Schultz binnenkort in ACEA’s board of directors met de Europese auto industrie spreekt over haar ambities om Nederland hèt testland te laten zijn voor innovatieve mobiliteit. Dit is volgens RAI Vereniging voor het eerst dat een minister van een Europese lidstaat rechtstreeks in debat gaat met de auto industrie. Zij wil de industrie uitdagen om voor Nederland als belangrijke pilot-markt te kiezen.

Zij bereidt zich hier inmiddels terdege op voor, door werkbezoeken aan diverse auto- en truckmerken, het bijwonen van proeven zoals met vrachtauto’s die ‘treintje rijden’ of platooning en door intensieve contacten met kennisinstellingen en maatschappelijke partners, zoals RAI Vereniging.

Bij haar meeting met de ACEA-top hoort zij graag welke specifieke kennis en kaders ten behoeve van autonoom rijden voertuigen de fabrikanten op Europees niveau wenselijk achten. Onze bewindsvrouw wil op dit gebied namelijk op Europees niveau het initiatief nemen, waarvoor zij in het Nederlandse EU-voorzitterschap begin 2016 goede mogelijkheden ziet. “Het zou toch wel heel mooi zijn als de EU-ministers die deelnemen aan de vergadering van de Transportraad in Nederland zich zouden verplaatsen in zelfrijdende auto’s”, aldus minister Schultz.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3481 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *