Schoonzoon Viktor Orbàn koopt zich in bij Waberer’s

De schoonzoon van de Hongaarse dictator Viktor Orbàn, István Tiborcz, heeft 21% van de aandelen van het veelbesproken Hongaarse transportbedrijf Waberer’s verworven.

Daarmee lijkt Waberer’s een koers te kiezen waarmee het kleinere aandeelhouders door grotere wil laten uitkopen. Met 21% heeft het bedrijf van Tiborcz weliswaar geen meerderheid van stemrecht, maar samen met nog enkele grootaandeelhouders, waaronder Görgy Waberer, die het bedrijf zo’n dertien jaar geleden groot maakte, brengen zij met nog twee anderen een bod uit op de aandelen van aandeelhouders die relatief weinig aandelen in het transportbedrijf hebben. Het gaat hierbij in totaal om circa 28% van de aandelen.

Met slechts vier andere aandeelhouders om verantwoording aan af te leggen, zal het voor de huidige topman Zsolt Barna wellicht wat eenvoudiger om het bedrijf te leiden.  

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3411 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.