Schmitz leidt Dongfeng-directie rond

In Zaragoza assembleert Schmitz diverse trailertypen. Deze fabriek is een satelliet van de hoofdvestiging van het bedrijf in Altenberge, niet ver achter Enschede. De directie van Dongfeng kwam ook naar Europa om de eerste in Wuhan gebouwde trailers op de IAA te zien.

Schmitz heeft samen met Dongfeng, de grootste truckbouwer van China, een gezamenlijke fabriek gerealiseerd. De fabrieken bouwen de nieuwe generatie Schmitz trailers, de Genios. Vanzelfsprekend verschillen de specificaties van de trailers die in Europa en China gebouwd worden, maar de technische basis alsmede de productiewijze, is identiek.

Het zou maar zo kunnen dat het bezoek aan de assemblagefabriek van Schmitz in Zaragoza bedoeld is ter inspiratie om ook op meerdere locatie in China trailers te gaan assembleren, die in pakketten uit Wuhan aankomen. Zo ver is het echter nog niet.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3493 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *