Schenk Transport overgenomen door investeerders

De Franse investeerder Argos Wityu heeft een overeenkomst met de aandeelhouders van Schenk Tanktransport en wordt meerderheidsaandeelhouder van de in Nederland gevestigde leverancier van logistieke diensten voor het transport van gassen en vloeistoffen.

Argos Wityu, een pan-Europees private equity-fonds, heeft met de huidige aandeelhouders, Harry en Arjan Schenk, een overeenkomst bereikt om een meerderheidsbelang te verwerven in het bedrijf dat hun naam draagt. Via deze investering zal Argos beide broers helpen om voor het bedrijf een stabiele transitie van aandeelhouders en management te verwezenlijken. De overname is Argos’ eerste investering in Fund VIII en geeft blijk van het belang dat Argos in dit fonds hecht aan ESG .

Logistiek partner

Sinds het bedrijf in 1925 door de familie Schenk werd opgericht, heeft het zich ontwikkeld van een transportbedrijf in zand en grind tot een logistieke partner gespecialiseerd in complexe logistieke diensten voor gassen en vloeistoffen. Met Harry en Arjan Schenk kwam aan het einde van de jaren tachtig de derde generatie aan het roer. Het bedrijf diversifieerde zijn activiteiten van zuiver wegtransport van brandstoffen naar logistieke dienstverlening voor industriële gassen, LNG, chemische stoffen, brandstoffen, smeeroliën, LPG, bitumen en vloeibare voedingsproducten, allen producten waarvoor complexe logistieke handelingen nodig zijn. Tijdens dat diversificatieproces hield de groep reeds proactief rekening met het toenemende belang van duurzaamheid, een factor die al een aantal jaar mede bepalend is voor haar strategie.

Inmiddels bekleedt de groep op dat vlak een toonaangevende positie in de markt. Zowel Argos als de gebroeders Schenk verbinden zich er toe om verder te bouwen op die huidige sterke positie opdat Schenk als bedrijf mee vorm geeft aan een duurzame logistieke sector. Schenk is strategisch gevestigd in het centrum van de zogeheten ARRRA2-regio en is uitgegroeid tot een organisatie die meer dan 1600 werknemers in dienst heeft en een omzet van meer dan 200 miljoen euro realiseert. Vanuit kantoren in Nederland, Duitsland, België en Luxembourg beheert het een dicht netwerk van last mile-aansluitingen met een uitgebreide vloot van 900 moderne trucks en tankwagens, terwijl het kantoor in Nederland tevens intermodale diensten aanbiedt met een vloot tankcontainers. Schenk streeft in zijn dienstverlening altijd naar efficiëntie en uitmuntende kwaliteit, wat blijkt uit de langdurige relaties die het in al zijn productsegmenten met klanten onderhoudt.

Transitie

Onder de leiding van Harry en Arjan Schenk heeft het bedrijf de laatste dertig jaar een succesvol parcours afgelegd. Nu kijken ze vooral naar de toekomst: ze willen de weg vrijmaken voor een transitie in een stabiele omgeving, de activiteiten in bestaande en nieuwe productsegmenten blijven uitbreiden en nieuwe logistieke nevendiensten aanbieden. Harry en Arjan hebben gekozen voor Argos Wityu vanwege zijn ervaring in aandeelhouders- en managementtransities in gevestigde familiebedrijven en zijn sterke focus op ESG. Samen met Argos Wityu willen ze het bedrijf ondersteunen om een dichter netwerk uit te bouwen, zowel organisch als via een internationaal buy-and-build-programma. Ze behouden een aanzienlijk belang in het bedrijf en blijven co-CEO om de continuïteit te verzekeren tot er een geschikte opvolger is gevonden. De transactie moet nog door de Nederlandse toezichthouders en de Ondernemingsraad worden goedgekeurd.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.