Scania Zwolle tijdelijk dicht door chipstekort

Als gevolg van het wereldwijde tekort aan chips ziet de directie van Scania Zwolle zich gedwongen de fabriek tijdelijk te sluiten. De directie vraagt het personeel om een weekje extra vakantie te nemen.   

Het tekort aan chips raakt de wereldwijde auto- en truck-industrie. Ook bij DAF in Eindhoven loopt de productie lang niet zoals beoogd. Duizenden trucks van de bekende merken, dus niet alleen DAF of Scania, kunnen niet worden afgeleverd.

Als gevolg van de lange levertijden die zijn ontstaan, worden introducties naar voren getrokken. Zo zou Renault Trucks de vernieuwde T-, C-, en K-series in november introduceren, maar inmiddels zijn alle details onthuld. Wie nu bestelt, komt pas laat dit najaar aan de beurt. DAF verwacht in oktober de nieuwe modellen te kunnen leveren. Hetzelfde geldt voor MAN met de gisteren aangekondigde vernieuwingen.

Scania Zwolle verwacht op 9 augustus de productie weer te kunnen hervatten.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3310 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.