Scania Zwolle centraliseert logistiek

Zes jaar geleden werd Scania Logistics opgericht, een nieuw logistiek bedrijf om de inkomende en uitgaande goederenstromen in goede banen te leiden. Het nieuwe bedrijf wordt de wereldwijde spil van al het logistieke verkeer. De duizenden onderdelen van onder meer producenten in Azië gaan grotendeel straks via het eigen productiebedrijf, maar bijvoorbeeld ook naar de fabriek in Brazilië en zelfs naar de bakermat van Scania in Zweden.

Een andere activiteit van Scania Logistics is het samenstellen en verschepen van vrachtwagens als bouwpakket. Lokale ondernemingen in diverse landen in, met name, Azië en Afrika bouwen het pakket weer op tot een complete vrachtwagen. Goed voor de werkgelegenheid ter plaatse en hoge invoerrechten worden vermeden. Dit knock-down-systeem loopt via de nieuwe logistieke vestiging van Scania in Hasselt.

Ten behoeve van het logistieke bedrijf wordt nu een nieuwe hal gebouwd op het terrein van de voormalige uitgeverij Tijl aan de Blaloweg/Russenweg in Zwolle. De eerste paal werd onlangs geslagen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3495 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *