Scania: veiligheidsopties worden standaard

Per 1 november 2015 zijn beide veiligheidsopties wettelijk verplicht. Scania pakt nu al het moment om haar productstandaard te wijzigen en haar klanten en chauffeurs te laten profiteren van de verhoogde veiligheid. Bovendien biedt Scania haar klanten aan om hun nieuwe truck tegen een voordelig tarief te laten uitrusten met Adaptive Cruise Control (ACC).

Al deze extra’s, die nu dus standaard worden, biedt Scania onder de naam Active Safety Support. Dit omvat diverse veiligheidsitems die de actieve veiligheid van een voertuig verhogen. In tegenstelling tot passieve veiligheid helpen deze voorzieningen om een ongeluk te voorkomen.

LDW en AEB maken per direct deel uit van de standaarduitrusting van twee- en drie-assige trekker- en bakwagenchassis voor internationale toepassingen en van distributietrucks. Op bouwvoertuigen is dit vooralsnog niet van toepassing.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3485 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *