Scania’s Fleet Consultancy kan ook bij vreemd merk

Fleet Consultancy heeft er bij Amerongen Kamphuis voor gezorgd dat de chauffeur zich nog bewuster wordt van het eigen rijgedrag. Een Scania coach heeft de chauffeurs tips en advies gegeven om het rijgedrag te verbeteren, dit zit vaak in kleine details. Chauffeurs kunnen dagelijks in een online Driver Coaching Portal zien hoe ze hebben gereden, maar ook kunnen ze “Excellence the Game” spelen. Deze game geeft de nodige onderlinge competitie en maakt zuinig rijden tot een blijvende uitdaging, zegt Scania. Toegang tot internet (waar ook ter wereld) is hiervoor voldoende.

Zelfstandig

Fleet Consultancy wordt bij Amerongen Kamphuis uitgevoerd met de al aanwezige FMS-systemen. Deze zijn gekoppeld aan de Scania Driver Coaching Portaal. Groot voordeel hiervan is volgens Scania dat er geen investeringen in hardware of aanpassingen in de voertuigen nodig zijn. Coaching kan hierdoor plaatsvinden op alle beschikbare data van de chauffeursrapporten.

Scania heeft zich ook gericht op de interne opleiding bij Amerongen Kamphuis. Het is de bedoeling dat Amerongen Kamphuis na het Fleet Consultancy by Scania traject, zelfstandig aan de slag kan en de ingeslagen weg zelf kan continueren. Het bedrijf wil de precieze besparingscijfers niet communiceren.

Amerongen Kamphuis biedt logistieke diensten aan voor verschillende soorten geconditioneerde goederen, inclusief op- en overslag. Het eigen groepagenetwerk loopt door een groot deel van noordwest- en midden-Europa.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3481 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *