Scania kondigt nieuwe 13 liter dieselmotor aan

Scania introduceert in november 2021 een substantieel nieuw assortiment Euro 6-vrachtwagens. “Gezien de recordvraag, het tekort aan halfgeleiders en de aankomende introductie hebben we besloten om onze kaarten op tafel te leggen”, aldus Alexander Vlaskamp, hoofd sales en marketing bij Scania.

Scania heeft in het eerste kwartaal van 2021 met het huidige vrachtwagenassortiment naar eigen zeggen een recordomzet behaald. “Maar we worstelen met het tekort aan halfgeleiders, net als de rest van onze industrie. Dit heeft geresulteerd in lange doorlooptijden en, in sommige gevallen, vertraagde leveringen. Daarnaast bereiden we ons voor op onze grootste introductie sinds 2016. In deze situatie besloten we dat het eerlijk is om potentiële klanten een betere basis te geven voor het nemen van beslissingen bij het overwegen van hun volgende Scania truck en de timing ervan.”

Scania maakt de precieze timing of de totale inhoud van de introductie niet bekend, maar belooft onder meer “aanzienlijke” verbeteringen in brandstofverbruik ten opzichte van het huidige assortiment en updates van het chassis. Dit moet worden gezien in het licht van het feit dat de vrachtwagens van Scania vijf jaar op rij door toonaangevende Duitse vakbladen zijn uitgeroepen tot ‘Green Truck” vanwege hun transportefficiëntie.

Nu al te bestellen

Klanten kunnen, via hun Scania contactpersonen, hun interesse kenbaar maken om trucks uit de vernieuwde productreeks te bestellen. Het reguliere bestelsysteem voor deze trucks zal niet eerder dan november geopend worden. Klanten die hun belangstelling vooraf hebben laten registreren, zullen dan als eerste aan de beurt komen.

“We zijn ervan overtuigd dat onze klanten het op prijs zullen stellen dat ze de kans krijgen om ofwel voor een model uit de huidige reeks te gaan, ofwel te kiezen voor de grondig vernieuwde vrachtwagens waarvan de productiestart gepland is voor het tweede kwartaal van 2022.” aldus Vlaskamp.

Euro 7

Door een nieuwe aandrijflijn te introduceren toont Scania haar inzet om de verschuiving naar een duurzaam transportsysteem te stimuleren in overeenstemming met de Overeenkomst van Parijs, schrijft het bedrijf, dat hiermee ook doelt op de aanstaande Euro 7 milieunorm voor dieselmotoren. Scania was de eerste fabrikant van zware bedrijfsvoertuigen die een roadmap opstelde waar de doelstellingen werden goedgekeurd door het Science Based Target initiative (SBTi).

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3308 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.