Scania komt met flexibele onderhoudscontracten

Scania haast zich te melden dat deze nauwkeurige vorm van onderhoudsplanning, die ons overigens niet al te nieuw in de oren klinkt, te danken is aan de connectiviteit van de trucks. “Daardoor kunnen we nauwkeurig onderhoud plannen en verbetert de beschikbaarheid van de truck voor de klant”, aldus Scania.

Een wezenlijke verandering in de benadering door de klant van het onderhoud, is dat hij zelf niet meer hoeft bij te houden wanneer welke truck een onderhoudsbeurt nodig heeft. Scania geeft de vervoerder bijtijds een seintje voor een werkplaatsafspraak en geeft natuurlijk aan wat er te gebeuren staat. Deze werkmethodiek heeft Scania al in Noorwegen toegepast en volgens de fabrikant zijn de klanten hier tevreden over. Alle 900 Scania-werkplaats verspreid over Europa zullen volgens deze werkwijze omgaan met het wagenparkonderhoud van hun klanten.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3481 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *