Scania: Hardenberg in teken van jubileum

Dat is allereerst een Scania-Vabis L56 4×2 uit 1965. Deze trekker met een acht liter zescilinder D8 lijnmotor was met zijn bovenliggende nokkenas destijds zijn tijd ver vooruit. Er kwam een vermogen van 140 pk uit. Ook in de jaren zestig stond veiligheid al hoog in het vaandel bij Scania. Zo kreeg de L56 al een gescheiden remsysteem zodat bij een leidingbreuk nooit het hele remvermogen wegviel. Bijzonder detail aan dit exemplaar is dat het de eerste truck is die de, in 1965 officieel net geopende, Scania-fabriek in Zwolle verliet. De auto is na een lang werkzaam leven door de fabriek teruggekocht en geheel in originele staat hersteld.

De tweede eyecatcher is geheel van deze tijd. Het is de eerste R520 V8 Streamline in de speciale Crown Edition uitvoering in Nederland. Extra luxe voor iedereen met het Scania-hart op de juiste plaats. De Crown Edition is volgens Scania de overtreffende trap op het gebied van luxe en slimme stijlvolle details.

Direct naast de Scania stand staat Partsline – Truck & Trailer Parts en Services. Partsline neemt de zorg voor het onderhoud en de reparatie van het voertuigpark van de klant over. Het zoeken naar de juiste oplossing is de uitdaging die Partsline met beide handen aanpakt. Partsline levert de  onderdelen direct bij de klant af. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3524 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *