Samenwerking European Trailer Care en Duurzaam Repareren

“Juist in mindere tijden moeten wij scherp aan de wind zeilen”, zegt Anton Muller, voorzitter van ETC. “Dan is het essentieel dat je het proces duurzaam hebt ingericht. Duurzaamheid is wat ons betreft niets meer of minder dan het bedrijf toekomstbestendig maken. Bij ETC stellen wij de klant, de fleetowner, centraal en wij zien dat die klant ook eisen stelt aan onze duurzaamheid. Daar sluit het certificaat Duurzaam Repareren dus naadloos op aan”.

De ETC-leden gaan de kar trekken op gebied van onderhoud en reparaties. Angelica Gravendijk van Duurzaam Repareren: “Onze normering is voornamelijk gebaseerd op personenauto’s. Door ons certificaat Duurzaam Carrosseriebedrijf, dat wij samen met Carrosserie NL hebben ontwikkeld, zijn we echter niet helemaal blanco. De kennis bij de leden van ETC zal ons zonder twijfel helpen om ambities concreet te maken.”

Ernst Woortman, formulemanager ETC: “Wij hebben speciaal hiervoor een werkgroep ingericht die kennis en inzichten op gebied van duurzaamheid met elkaar en met de stichting zal delen. Deze kennis kan de stichting ook goed gebruiken voor de Green Deal die binnenkort met de overheid wordt afgesloten.”

In de komende periode zullen alle dertig vestigingen van ETC worden gecertificeerd. Aan de hand van de praktijk ervaringen zal zomer 2015 het definitieve Pakket van Eisen door het College van Deskundigen van de stichting worden vastgesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *