Rolande opent LNG tankstation in Veghel

Het LNG-project in Veghel wordt ondersteund door de Europese Commissie en is onderdeel van het project “LNG4Haul” dat Rolande LNG dit jaar uitvoert. Dit project omvat de realisatie van 5 LNG-tankstations in Utrecht (wordt geopend medio oktober), Veghel, Geldermalsen, Heteren en Nieuwegein. Daarnaast worden 75 nieuwe LNG-trucks ingezet bij diverse transportbedrijven, die onder andere distributiewerk doen voor Albert Heijn. Rolande LNG BV ontvangt voor dit project subsidie van de Europese Commissie in het programma “TEN-T”, het subsidieprogramma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk.

Truckstop Veghel is tot stand gebracht door een samenwerking tussen Van den Broek Olie, Rolande LNG BV en hoofdaannemer Hamer. De locatie, Doornhoek 4115 te Veghel, is strategisch gekozen in de regio Oost-Brabant. In deze regio zijn veel transportondernemingen gevestigd en vinden veel regionale en (inter-)nationale transportbewegingen plaats. Vanaf de opening zullen er direct dagelijks 25 trucks van LNG worden voorzien.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3481 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *