Renault Trucks kiest Goodyear voor eerste montage

KMAX is een bandenlijn die speciaal is geschikt voor lange afstanden. De banden zijn duurzamer en bieden het hele jaar tractie zonder dat dit ten koste gaat van andere belangrijke onderdelen en aspecten. De KMAX D-banden zijn volgens Goodyear geschikt voor alle seizoenen en het type draagt niet alleen het M S-symbool, maar ook het Alpen- of Three Peak Mountain Snowflake-symbool (3PMSF).

Om verwarring te voorkomen: de ‘D’ staat bij Renault voor ‘Distribution’ en bij Goodyear wordt bij de ‘D’ een band bedoeld voor de aangedreven as.

Dan is er nog de Fuelmax band. Dit is de brandstofbesparende serie, gericht op verminderde rolweerstand. De lagere rolweerstand, de belangrijkste eigenschap van banden uit de serie, gaat niet ten koste van de kilometrage, de remprestaties op nat wegdek of andere belangrijke aspecten, zegt Goodyear. Ook de Fuelmax D-band voldoet aan de M S- en 3PMSF-eisen voor winterbanden. De band is volgens Goodyear een typische allseasonband.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3524 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *