Proeftuin Elektrisch Bezorgen afgerond

Proeftuin Elektrisch Bezorgen is een initiatief van acht transporteurs. Die besloten in 2012 om gezamenlijk aan te tonen dat een elektrische vrachtwagen een volwaardig alternatief is voor stedelijke distributie. Met de ondersteuning van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, (RVO en voorheen AgentschapNL) kochten zij acht Hytrucks die in samenwerking met Emoss op de weg zijn gezet.

De volledig elektrisch aangedreven Hytrucks hebben afhankelijk van het gekozen accupakket een actieradius van 150 tot ruim 200 kilometer en maximaal tien ton netto laadvermogen. De transporteurs hebben hun eerste ervaringen met zero-emissie distributie zonder uitzondering als zeer positief ervaren. Zowel qua laadvermogen als actieradius passen de voertuigen goed in het bestaande distributiewerk.

Extra focus en extra werk

Wat de ondernemers waarderen, zegt Hytruck, is dat de zero-emissie aandrijflijn van de Hytruck niet alleen een belangrijke bijdrage levert aan het verder terugdringen van de schadelijke uitstoot in stedelijke gebieden. De elektrische Hytruck past ook in het vervoers- en milieubeleid van veel grote steden en marktgerichte partijen. Dat levert de ondernemers naast extra focus op hun bedrijf ook extra werk op.

Hoewel deze nog jonge ontwikkeling af en toe wat extra aandacht en begrip vraagt, zijn de chauffeurs volgens Hytruck zeer te spreken over de stilte en het rijcomfort van de voertuigen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3485 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *