Prijzen voor nieuwe truckserie van DAF

DAF’s nieuwe generatie trucks voor het lange afstand transport is bekroond met de titel ‘International Truck of the Year 2022’. “De XF, XG en XG⁺ zijn de nieuwe norm op het vlak van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort”, stelt de jury na een serie uitvoerige testen. De prestigieuze onderscheiding werd uitgereikt op de truck en transport beurs Solutrans in het Franse Lyon. DAF ontving er bovendien de ‘2022 Truck Innovation Award’ voor de XF Innovation Truck met een interne verbrandingsmotor op waterstof.

De titel International Truck of the Year (IToY) wordt jaarlijkse uitgereikt aan een truck die het afgelopen jaar is geïntroduceerd en die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de efficiëntie van het wegvervoer. De jury gebruikt daarbij een uitgebreide reeks criteria, waaronder technologische innovatie, comfort, veiligheid, rijeigenschappen, brandstofverbruik, ecologische ‘footprint’ en ‘Total Cost of Ownership’ (TCO).

Ook moet de winnaar al in productie zijn. Meestal is er jaarlijks een introductie van één truckfabrikant die eruit springt. In 2021 was dat MAN, dit jaar is het DAF. De jury stelt een lijstje op van trucks die beoordeeld zullen worden. Ook dit jaar bestond die lijst uit een compleet nieuwe truckserie, de DAF dus, en een aantal afgeleiden van bestaande trucks, zoals van MAN en Iveco.

Het ontwikkelen van de Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺ was het grootste innovatieproject in de meer dan 90-jarige geschiedenis van onze onderneming, aldus topman Harry Wolters van DAF tijdens de uitreiking.

Op de foto de bestuursleden van DAF, de man met de blauwe stropdas is de juryvoorzitter.  

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3315 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.