Piaggio Porter voor 2016 vernieuwd

Daarnaast volgt er een bi-fuel variant op die 1,3 liter die benzine en LPG combineert en later in 2016 volgt een versie die benzine met aardgas ter beschikking heeft.

De Porter Maxxi-versie kan dankzij het versterkte frame en de dubbellucht montage een lading van maximaal 1200 kilo vervoeren bij een GVW van 2200 kilo. Daarnaast maakt het chassis het mogelijk om een welhaast oneindige reeks van speciale toepassingen te ontwikkelen, zoals versies als koelwagen, kiepwagen naar drie kanten, vuilniswagen, brandweerauto, politiewagen of met een geïsoleerde laadruimte.

De Porters zijn vooral bedoeld voor stadsverkeer en dan met name historische binnensteden. Wat dat betreft zal de importeur een dieselversie allerminst missen. Het wagentje heeft ook een vernieuwd interieur en er is keuze uit vijf kleuren. Standaard heeft de Piaggio ABS, ESC2 en EBD.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *