Performance Edition van Volvo FH

Het opvallende uiterlijk van de Performance Edition truck heeft een Zweedse twist. De cabine heeft de kleur Performance Blue in combinatie met pianolakzwart. De focus van de Volvo FH Performance Edition ligt niet alleen op een laag brandstofverbruik en een in het oog springend uiterlijk, maar voornamelijk op de totale performance van de truck. De vooras is luchtgeveerd en de truck is uitgerust met een Visibility Pro pakket met onder andere xenonverlichting en bochtverlichting.

Volvo Dynamic Steering combineert conventionele hydraulische stuurkracht met een elektronisch aangestuurde elektromotor die is gemonteerd op de stuurinrichting. Het resultaat is precisiesturing, waardoor de werkomgeving van de chauffeur veiliger, comfortabeler en prettiger wordt.

I-See gebruikt de kinetische energie om de truck aan te drijven en werkt als een automatische piloot die het schakelen overneemt en optimaal gebruik maakt van de hellingen om zo tot 5% brandstof te besparen.

I-Shift Dual Clutch is de eerste versnellingsbak op de markt met een dubbel koppelingssysteem voor zware trucks. Dankzij deze nieuwe manier van schakelen zonder vermogensverlies, blijft het koppel optimaal en verliest de truck geen snelheid tijdens het schakelen. Voor de chauffeur is het resultaat meer comfort en een efficiënt weggedrag.

I-Park Cool is een af-fabriek geïnstalleerde en in de cabine geïntegreerde standkoeling. I-Park Cool werkt zo efficiënt dat de koeling alleen korte perioden hoeft te lopen. Met 1000W aan koelcapaciteit handhaaft I-Park Cool de hele nacht een gelijkmatige en comfortabele temperatuur, zonder de kans op een lege accu.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3524 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *