Paragon wint duurzaamheidsprijs

Het Britse bedrijf bouwt onder meer slimme routeplanners en software voor dienstroosters. Volgens de software-ontwikkelaar levert vooral de ontkoppeling van chauffeur en vrachtwagen in veel gevallen duurzame efficiëntieslagen op. In het systeem wordt in de eerste plaats de lading gekoppeld aan de truck, in plaats van de chauffeur aan de vrachtwagen. Dit resulteert in minder loze transportkilometers.

Die aanpak heeft bedrijven in de voedingsmiddelen- en drankensector geholpen aan forse besparingen, zegt Paragon. Dat liep uiteen van een verlaging van 400 ton CO2-uitstoot, ruim 240 duizend transportkilometers per week, tot een besparing van ruim 540.000 liter brandstof.
Dat leverde Paragon Software Systems de Top Green Provider Award op in de categorie technologie en software. De Awards worden ieder jaar uitgereikt door het tijdschrift Food Logistics. De prijs is een beloning voor transporteurs, producenten en technologiebedrijven die duurzame oplossingen bedenken voor hun eigen bedrijfsvoering, en die van hun klanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *